Norges varmeste

I dag, 20. april er Bergen Norges varmeste sted. Vennlig bris fra sjøen er noe annet enn stinget fra snøen på innlandet.

Opplevelsen av sommer har vekket de freidige ringblomstene som ble sådd for ei uke siden, på bursdagen min. Noen spirer er knepet ut til verandakassa. Erteblomster er latere, intet liv enda.

Tomatfrøene som ble lagt i jorda før påske er fortsatt døde. Det samme med blomsterknollene. Da jeg gravde litt i kassa, lå georginerota der helt uten tegn til liv. Ble de drept i påskeuken – siden jeg lot de stå ute?

Men drømmen om druene har fått et lite blad og knøttsmå knopper oppover stammen. Den eksotiske vinstokken ble også satt ut i kulda før påske, så det er håp?

Fjorårets store glede var verandakassa i oppgangen.

I dag plantet jeg ut samme mix av blomkarse og bitte små spirer av ringblomst. Håper ungene i naboleiligheten synes det er like spennende som meg å ta en daglig liten titt i ned kassa før turen i heisen.

Og hvitløkene stortrives! I dag var det cottagechese med spirer fra hvitløk til frokost!

Alle feddene ble lagt i vann søndag. 5. mars. Allerede etter en uke hadde noen fått grønne spirer og kom i jorda, mens andre konsentrerte seg fortsatt om å sette røtter. Naturen viste nok en gang hvordan noen tar fart mens andre trenger mer tid. I dag står alle plantene like robuste og freidige. Ingen har visnet.

Hvor mye har oppfølginga å si for når vi blomstrer? Les en smakebit fra karmen.blog.

Sistemann i dagens logg er robuste ruccula. Han har prøvd seg igjen og igjen i hele vinter. Og nå byr han generøst på bitre blader. Jeg beundrer slik stanhaftighet. Målet mitt denne våren er å være en kul ruccula: sær smak som alle liker, uten begrensninger og med mot!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: