Heme

Når du er vokst opp med lukten av kålåker, har svettet deg gjennom dager med rykking av lauk, blir botanisk hage i Bergen en minnetrigger. For midt mellom eksklusive rosafarger i bugnende blomsterbedd har Naturhistorisk museum en kjøkkenhage.

Hit går jeg når lengselen etter åker og eng og manglende høstonn river i kroppen. Denne delen av museumshagen er litt min. Duften av dill trigger til besøk i Bergens bugnende fiskedisker. Lille kruspersille er fortsatt en av de vakreste planene jeg vet om. Og jeg kjenner smaken av grønnkål vokse i munnen etter å ha vokst opp med naturalhusholdning og en diger kjøkkenhage. Denne hagen har blitt møteplassen min i Bergen. Her ligger frøkna og jeg på gresset og øver replikker til teaterforestillinger. Og den nydelige benken med espalje er perfekt for betroelser til søskenbarn med vestlandsdialekt. Botanisk hage i Bergen er min hemmelige hage.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: