Dill, dall holoi!

I år har karmene levert egne frø, litt her og der. I løpet av våren har jeg prøvd å rydde litt. Denne posten er en oppsummering, uten no større litterær verdi. Årsaken til at jeg gjør dette er at jeg ikke har peiling på hva som var i de ulike karmene i fjor. I dag er det 14. juni og minst tredve varmegrader. Hen herlig alenesøndag for meg og hagen.

Jeg starter med en billedserie fra 23. mai. Vera var på besøk. Jentene trengte å være alene inne, så jeg sådde ute. Men tar med dette blinkskuddet fra tidligere på kvelden.

Denne oversikten gir litt inntrykk av hva jeg sådde hvor.

RAPPORT PER I DAG, 14. juni

KARM nr. 1:

MYNTE: Tok over halve karmen helt i starten av året. Delte den opp. En tue med til bedet med kong løpstikke – som drepte dem med en gang. Karmen på frodige Nesodden fikk en stor potte, håper på mojitofest neste gang vi lander der. Og ikke minst – i går drakk jeg tre stive drinker fra tua som har fått fast plass på Bøverbru.

UKJENTE SPIRER: Hele karmen er full av spirer med spisse blader. Hjelper ikke å ha blogg, når det ikke finnes et bilde av denne karmen. Men tror det er blomster. En klase til Nesodden, Litt større spirer i noen potter. Blir spennende.

RUKULA: Har ikke sett snurten av kongen som regjerte denne karmen i fjor.

KJØPE-BASILIKUM: Ser ut til å trives godt i de lune hjørnet av kassa. Kjøpt i blomsterbutikken på Raufoss – fra Kolbu.

KJØPE-KRUSPERSILLE: Også fra Kolbu. Kraftig plugg som trives godt i hjørnet ut mot plenen.

KARM nr. 2 – høy type:

BLOMKLARSE: Startet våren med å så blomkarse rundt hele. Mange av plantene er flyttet til balkongkasser og krukker. Det jeg tror er blomsterspirer har forvilla seg hit også. Har planta fransk estragon fra Ringstad gartneri, dill fra KIWI, kruspersille fra KIWI – som sliter litt med å trives. Hiver den ut – den har rett og slett ikke slått rot, til tross for et par uker mer i karmen enn den i den første kassa. Timian og dill fra KIWI – trives. Og så er det flere løse dwllplater som får vokse akkurat der de vil. Jeg mener jeg sådde noe mer, kanskje en spire med noe jeg ikke aner hva er. Det er også noen sporadiske plukksalatplanter her.

KARM nr 3 – lav og lun:

Grasløken stortrives og den ukjente slyngplanten får lov til å bre seg. Her tror jeg at jeg sådde bønner. Gjennom de tre siste dagene strutter kraftige karer opp bakerst. Frammerst er det blomkarser og noen sporadiske dillplanter.

KARM nr 4 – høy type:

Noen erteblomster river seg. Har satt ned en tomatplante fra Ringstad i dag. Noen sporadiske dillplanter. Har flytta det jeg tror er blomster – egentlig fra den første karmen til egne potter. Usikker på om de overlever. En koreanderplante fra KIWI sliter, men er i live. Tror jeg sådde persille her Sporadiske dillplanter og en klase plukksalat som egentlig stod i den store krukka. Den er blitt forskjønnet med en livskraftig Orange georgine fra Aashaug gartneri. Hadde en nydelig søndagstur dit i dag.

KARM nr 5 – høy type:

Blomkarsen stortrives som vanlig i hjørnet ved verandaen. Tror dette er planter som jeg flyttet fra kasse nr. 2. Kassa er kantet med blomkarse som kommer til å ta over når jeg har spist opp redikkene fra egne frø. RAder med plukksalat. Tipper det er de ulovlige fra Thailand som Aina kom med i fjor. Brodern mener de må ha krysset seg med sennepskålen jeg sådde i fjor. Ingen smaker sennepskål. Hos Per er bladene mye mer smakssterke. Bakerst gror erteblomstene. Sporadiske dillplanter her også.

RABARBRA:

Stortrives i år, er større enn noen sinne.

LØPSTIKKE og blomsterspirer:

Den forviste planta fra i fjor har snart laget en liten vegg. Har plassert noen blomster fra karm nr. 1 i potte i skyggen av den, for å se om disse trives der.

3 GULE blomsterkasser:

Sådde blomkarse som trives i hvert hjørne. Fikk tak i Susanne med det sort øyet i dag, på Aashaug. Dyr ampel ble løftet forsiktig ned. Jeg klippet av ampelstengene med tang, frigjorde de ulike plantene og rev de fra hverandre. Røttene ble ødelagt og satt igjen i potta, så jeg tror den er døende. Den har falt totalt sammen, hvertfall.

POTTER på verandaen:

I år er georginen ekstra kraftig – og orange. Kjøpt på Aasheim. I den mellomstore kvite potta er det årets spanske mareritt – kjøpt på Amfi og tusenfryden jeg fikk av Margit i fødselsdagsgave. I potta med blader er det blomsterspirer fra karm nr. 2, og har en potte til med disse. og så har jeg bare sluppet noe salatrester fra den store potta oppi en krukke med blondekant.

VERANDAKASSE, svart:

Her strutter blomkarsen. Mange planter oppi der nå.

BLÅ KRUKKE PÅ UTSIDEN:

Blomkarser fra frø, eller inne?

TERAKOTTAKRUKKE PÅ BAKSIDEN OG UTENFOR INNGANGSDØRA:

Spanske Margeritter, Frida sine blomster.

SALVIE:

Jeg klipte den helt ned, bortsett fra en grein hvor det var grønne spirer. usikker på om det var riktig, men den vokser og trives som en staude.

TIMIAN FRA I FJOR:

Dau – spadde den bort i dag og erstatta den med den blå krukka med Blomkarse.

NYTT BED UTENFOR VERANDAEN:

Kjøpte selleri og delte batchen med Per. Plantene trives og vokser.

Sådde erter i hele bedet. De er i ferd med å komme nå etter å ha ligget i jorda i flere uker. Er noen veldig varmekjære.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: