Lufting

I dag er det 7. mai. Regjeringen åpner opp for at vi kan reise til hverandre, besøke museer og feire. Etter 56 dager kan vi være 20 sammen privat, 50 på arrangement og skolen åpner igjen. Plantene feirer med luftetur på verandaen i den deilige vårsola. 

Plantene har fått en daglig luftetur ute i et par uker. Den regelmessige miljøforandringen har skapt robuste stengler og grønne blader.

Det er meldt pent vær. Håper varmen i samfunnet brer seg igjen i takt med sola. Med en gang det blir trygt ute, skal spirene i jorda.

De blomstrer jo ikke inne, selv om de står på spisestuebordet, ved det største vinduet.

Ute i karmen strekker de frie spirene fra gressløk og dill? seg mot sola. Den kvite dyrkingduken har gitt god beskyttelse mot siste reste av vinteren. Spennende å se hva villfrøene blir slags skapninger. De små runde myntebladene smaker søtt og friskt. 

Men jeg tenker det blir for stor symbolikk i å plante ut spirene og fjerne duken akkurat nå i dag, eller på 75-års dagen for frigjøringen fra tyskeren i morgen. Det er ikke trygt ute enda. Frosten lurer bak veggene. Først må vi feire 17. mai!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: