Grønske!

Wæh! Grønske og slimete jord i pallekarmen? Det har aldri skjedd på Eina. Har duken stengt ute lufta? Jeg river av «taket» som har beskyttet mot både snøbyger og sterk sol de siste fire ukene på Nesodden.

Til tross for den grønne overflata virker plantene svært frodige. Påvirker grønske veksten? Jorda ser spesielt ille ut i kassa med dillfrø. Det er knapt en spire å se. Her har duken ligget tett over kassa.

For å være på den trygge siden, kjører jeg ned til hagesenteret. Kan de selge meg noe som tar bort griseriet? En hyggelig gartner kan fortelle at det bare er å skrape bort grønske. De fikk ofte inn planter med grønske på jorda, uten at det påvirket kvaliteten. OK,- falsk alarm. Jeg skraper forsiktig bort klineriet så jorda blir luftig på overflata igjen.

Tilbake på hytta spør jeg naboen om hun var plaget av grønske? Hun mente det skiftende og fuktige vårværet var årsaken, ikke at kassene lå under et telt. Og duken var fin mot rådyra som gjerne ville spise grønnsaker. Oj – enda en fare for grønnsakshagen uten tilsyn. Valgets kvaler. Grønske eller rådyr? Når jeg reiser fra hytta denne gangen står pallekarmene uten duk. Jeg håper på sol og regn og at det ligger ei gaupe og vokter på berghylla over kjøkkenhagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: