sjarmen med karmen

Grønske!

Wæh! Grønske og slimete jord i pallekarmen? Det har aldri skjedd på Eina. Har duken stengt ute lufta? Jeg river av «taket» som har beskyttet mot både snøbyger og sterk sol de siste fire ukene på Nesodden.

Til tross for den grønne overflata virker plantene svært frodige. Påvirker grønske veksten? Jorda ser spesielt ille ut i kassa med dillfrø. Det er knapt en spire å se. Her har duken ligget tett over kassa.

For å være på den trygge siden, kjører jeg ned til hagesenteret. Kan de selge meg noe som tar bort griseriet? En hyggelig gartner kan fortelle at det bare er å skrape bort grønske. De fikk ofte inn planter med grønske på jorda, uten at det påvirket kvaliteten. OK,- falsk alarm. Jeg skraper forsiktig bort klineriet så jorda blir luftig på overflata igjen.

Tilbake på hytta spør jeg naboen om hun var plaget av grønske? Hun mente det skiftende og fuktige vårværet var årsaken, ikke at kassene lå under et telt. Og duken var fin mot rådyra som gjerne ville spise grønnsaker. Oj – enda en fare for grønnsakshagen uten tilsyn. Valgets kvaler. Grønske eller rådyr? Når jeg reiser fra hytta denne gangen står pallekarmene uten duk. Jeg håper på sol og regn og at det ligger ei gaupe og vokter på berghylla over kjøkkenhagen.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: