Dau lauk

Graslauken spirer ikke! Den som alltid er først ute! Les mer om tidlig graslauk her. Smådesperat planter jeg rester etter gårsdagens middagskokkelering for å få noe grønt å se på.

Løkene med minililjer er også stein daue og havner i komposten. Forsøket med planting av løk fra fjorårets vårlige potteliljer rett i karmen var mislykket.

Løkene kom rett fra festbordet på 50-års laget mitt. Blomstene var for vakre til å kastes. De tok seg godt ut i svarte jorda i karmene under fjorårets aprilsol.

Hva har skjedd? Hva gjorde jeg feil? Løkblomstene visnet helt ned etter blomstring. Jeg lot stilken stå igjen slik at planten kunne samle næringsstoffer fra sola og lagre dem til kommende sesonger. Jeg har aldri opplevd at graslauken ikke kommer igjen. Etter litt lesing på nettet konluderer jeg med at løkene har frosset ihel. Jeg dekket ikke over plantene før vinteren. Det var bare blomkarsefrøene i hjørnet av kassa som fikk vinterkåpe på. Håper de har overlevd. Her et minne fra fjor høst. Men plast-tulipanene står fortsatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: