sjarmen med karmen

Dau lauk

Graslauken spirer ikke! Den som alltid er først ute! Les mer om tidlig graslauk her. Smådesperat planter jeg rester etter gårsdagens middagskokkelering for å få noe grønt å se på.

Løkene med minililjer er også stein daue og havner i komposten. Forsøket med planting av løk fra fjorårets vårlige potteliljer rett i karmen var mislykket.

Løkene kom rett fra festbordet på 50-års laget mitt. Blomstene var for vakre til å kastes. De tok seg godt ut i svarte jorda i karmene under fjorårets aprilsol.

Hva har skjedd? Hva gjorde jeg feil? Løkblomstene visnet helt ned etter blomstring. Jeg lot stilken stå igjen slik at planten kunne samle næringsstoffer fra sola og lagre dem til kommende sesonger. Jeg har aldri opplevd at graslauken ikke kommer igjen. Etter litt lesing på nettet konluderer jeg med at løkene har frosset ihel. Jeg dekket ikke over plantene før vinteren. Det var bare blomkarsefrøene i hjørnet av kassa som fikk vinterkåpe på. Håper de har overlevd. Her et minne fra fjor høst. Men plast-tulipanene står fortsatt.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: