sjarmen med karmen

Høstoptimisme

Noen gir liksom aldri opp. Der vi andre ser hard frostjord finner de grobunn for mye muligheter. De spirer selv om livet garantert blir kort.

Sesongen i vinduskarmen har startet. Pallekassene utendørs har vært gjennom flere frostnetter og forrige helg havnet døde planterester i komposten. Men noen hardføre sjeler har ikke sluppet taket.

Herr rucula leverer fortsatt blomster og blader til lefseruller med Philadelphia-ost og kjøttpålegg. Fru mynte frister til Mojito-fest og Persille-barna strutter fortsatt og frisker opp både smørbrød og gryteretter.

Men den mest standhaftige står inne i vinduskarmen. Den siste levende blomkarse-blomsten strekker nye bittesmå blader mot morgenlyset.

Jeg blir helt rørt, jeg. Og tenker at i dag – i dag skal jeg vende ansiktet mot solstrålene og ikke bry meg om frosne bilruter og snøbygene i langtidsvarselet til yr.no. God helg!

I høst strakk Blomkarsen seg opp av pallekassene og klatret inn på verandaen. Kurver, bord og grilllutstyr hadde vakre slynger med blomkarse rundt seg.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: