Høstoptimisme

Noen gir liksom aldri opp. Der vi andre ser hard frostjord finner de grobunn for mye muligheter. De spirer selv om livet garantert blir kort.

Sesongen i vinduskarmen har startet. Pallekassene utendørs har vært gjennom flere frostnetter og forrige helg havnet døde planterester i komposten. Men noen hardføre sjeler har ikke sluppet taket.

Herr rucula leverer fortsatt blomster og blader til lefseruller med Philadelphia-ost og kjøttpålegg. Fru mynte frister til Mojito-fest og Persille-barna strutter fortsatt og frisker opp både smørbrød og gryteretter.

Men den mest standhaftige står inne i vinduskarmen. Den siste levende blomkarse-blomsten strekker nye bittesmå blader mot morgenlyset.

Jeg blir helt rørt, jeg. Og tenker at i dag – i dag skal jeg vende ansiktet mot solstrålene og ikke bry meg om frosne bilruter og snøbygene i langtidsvarselet til yr.no. God helg!

I høst strakk Blomkarsen seg opp av pallekassene og klatret inn på verandaen. Kurver, bord og grilllutstyr hadde vakre slynger med blomkarse rundt seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: