Timiansalt og persillepulver

Leiligheten lukter røkelse, suppe, kjøttmiddager, grovt krydderbrød – og Spania. I stekeovnen tørker årets timianavling sammen med flaksalt.

Planter med små mørkegrønne blader som smaker mye og gir deilig duft skal de redde meg gjennom vintermørket. Timiansaltet sender meg til Spania. Dirrende, varme fjellskråninger i skogen. Ikke rart timian anbefales mot melankoli, mot bakrus og demper smerte.

Det tok en times tid å få bladene av de harde stenglene. Oppi blenderen ble bladene knust sammen med en boks med flaksalt, før jeg helte de i en langpanne. Den lave varmen i ovnen, ca 50 grader, sørger for fortsatt god aroma samtidig som urtene i saltet blir holdbare. Blandingen ble fort klumptete og jeg rørte ca hvert kvarter. 

Etter tre timer med tørking i ovnen knuste jeg saltet på nytt i blenderen. Det ble utrooolig lite igjen i volum når saltet var pulverisert. Men smaken var urten verdig!

Persillesalt lages på samme måten. Men knust og tørket bladpersille ble mer som et finstøvet pulver. Pass uansett på at saltet er HELT tørt før det helles på glass!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: