sjarmen med karmen

Timiansalt og persillepulver

Leiligheten lukter røkelse, suppe, kjøttmiddager, grovt krydderbrød – og Spania. I stekeovnen tørker årets timianavling sammen med flaksalt.

Planter med små mørkegrønne blader som smaker mye og gir deilig duft skal de redde meg gjennom vintermørket. Timiansaltet sender meg til Spania. Dirrende, varme fjellskråninger i skogen. Ikke rart timian anbefales mot melankoli, mot bakrus og demper smerte.

Det tok en times tid å få bladene av de harde stenglene. Oppi blenderen ble bladene knust sammen med en boks med flaksalt, før jeg helte de i en langpanne. Den lave varmen i ovnen, ca 50 grader, sørger for fortsatt god aroma samtidig som urtene i saltet blir holdbare. Blandingen ble fort klumptete og jeg rørte ca hvert kvarter. 

Etter tre timer med tørking i ovnen knuste jeg saltet på nytt i blenderen. Det ble utrooolig lite igjen i volum når saltet var pulverisert. Men smaken var urten verdig!

Persillesalt lages på samme måten. Men knust og tørket bladpersille ble mer som et finstøvet pulver. Pass uansett på at saltet er HELT tørt før det helles på glass!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: