sjarmen med karmen

Blomsterbukett – helt enkelt

Litt regn, og sommerens første helgetimer innendørs. Potteplantene er glemt i sommervarmen og havner i søpla. Leiligheten roper etter blomster. Med pallevis av blomkarse og dill langs veggen utenfor, lager buketten seg selv. Helt enkelt. Jeg prøver å dytte nedi en kvast med salvie, men den matcher ikke gulnyansene. De spisse bladene bryter de runde formene i skjermblomsten til dillen og bladene til blomkarsen. Salvien ender sine dager sammen med en vissen orkidé.

Som ung hadde jeg en kort karriære som blomsterbinderske på et lokalt gartneri. Modern kom med et godt råd jeg har hatt glede av resten av livet, både i jobb og privat. Naturen er den beste kunstner. Denne buketten er inspirert av pallekarmen i dag.

Se på skråninger og ville blomsterenger. Plantene vokser i grupper, farger og former som matcher gjennom sesongen. Begynner du å legge merke til harmonien er den forbløffende velregissert, slik at hver enkelt plante kommer til sin rett. Tenk på hvitveisen om våren.

Eller nyanser av forglemmegei med en liten smørblomst som kontrast.

Geiteramsen som troner nå i juli, her med litt kvite bjeller som kontrast, men samme form. Ofte vokser dyp rosa geitrams sammen med dyp gul reinfann. Lekkert!

Blomsterbuketter er en av sommerens store gleder for meg. Bruk naturen som inspirasjon!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: