Blomsterbukett – helt enkelt

Litt regn, og sommerens første helgetimer innendørs. Potteplantene er glemt i sommervarmen og havner i søpla. Leiligheten roper etter blomster. Med pallevis av blomkarse og dill langs veggen utenfor, lager buketten seg selv. Helt enkelt. Jeg prøver å dytte nedi en kvast med salvie, men den matcher ikke gulnyansene. De spisse bladene bryter de runde formene i skjermblomsten til dillen og bladene til blomkarsen. Salvien ender sine dager sammen med en vissen orkidé.

Som ung hadde jeg en kort karriære som blomsterbinderske på et lokalt gartneri. Modern kom med et godt råd jeg har hatt glede av resten av livet, både i jobb og privat. Naturen er den beste kunstner. Denne buketten er inspirert av pallekarmen i dag.

Se på skråninger og ville blomsterenger. Plantene vokser i grupper, farger og former som matcher gjennom sesongen. Begynner du å legge merke til harmonien er den forbløffende velregissert, slik at hver enkelt plante kommer til sin rett. Tenk på hvitveisen om våren.

Eller nyanser av forglemmegei med en liten smørblomst som kontrast.

Geiteramsen som troner nå i juli, her med litt kvite bjeller som kontrast, men samme form. Ofte vokser dyp rosa geitrams sammen med dyp gul reinfann. Lekkert!

Blomsterbuketter er en av sommerens store gleder for meg. Bruk naturen som inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: