RabarBRA-venninne

Jeg digger alt med rabarbraen: Den vokser av seg selv, uten høydeskrekk for 400 moh. Sukker med rabarbradipp er godt. Og det er en grunn til at nettet flommer over av oppskrifter på kaker, is, supper og rabarbradessereter. Ei venninne jeg er veldig glad i kom innom med deilig rabarbrasaft. Nå sitter jeg på graset ved de store bladene i hagen min, drikker opp flaska, tar bilder av rabarbra-blomsten og tenker på hvor heldig jeg er som har ei så BRA venninne.

Lillians rabarbrasaft

Har ikke oppskrift. Jeg lager bare på slump😂

Du kan dele hva man kan ha oppi, for å få ei god saft🍓 Rabarbra, jordbær, sitron, appelsin, eple. Av og til har jeg i en kanelstang i kjelen sammen med sukkeret når jeg koker opp safta. Jeg bruker rikelig med sukker. Dette er nødvendig pga ingen andre konserveringsmidler.

…og for dere som er ferske på saftkoking her er en skikkelig bra safteside fra matprat.

Rabarbrasyltetøy med mynte

Min favoritt-slumpe-rabarbra er syltetøy. Jeg kutter noen stenger, noen mynteblader, har i litt appelsinjuice, noen spiseskjeer sukker (ta i mer på slutten hvis den blir for sur) og småkoker en halvtimes tid. Ingenting er bedre enn nybakt brød med lunkent rabarbrasyltetøy. Mynta er min «secret ingrediens» som løfter rabarbra inn i himmelen.

img_5032-2.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: