sjarmen med karmen

RabarBRA-venninne

Jeg digger alt med rabarbraen: Den vokser av seg selv, uten høydeskrekk for 400 moh. Sukker med rabarbradipp er godt. Og det er en grunn til at nettet flommer over av oppskrifter på kaker, is, supper og rabarbradessereter. Ei venninne jeg er veldig glad i kom innom med deilig rabarbrasaft. Nå sitter jeg på graset ved de store bladene i hagen min, drikker opp flaska, tar bilder av rabarbra-blomsten og tenker på hvor heldig jeg er som har ei så BRA venninne.

Lillians rabarbrasaft

Har ikke oppskrift. Jeg lager bare på slump😂

Du kan dele hva man kan ha oppi, for å få ei god saft🍓 Rabarbra, jordbær, sitron, appelsin, eple. Av og til har jeg i en kanelstang i kjelen sammen med sukkeret når jeg koker opp safta. Jeg bruker rikelig med sukker. Dette er nødvendig pga ingen andre konserveringsmidler.

…og for dere som er ferske på saftkoking her er en skikkelig bra safteside fra matprat.

Rabarbrasyltetøy med mynte

Min favoritt-slumpe-rabarbra er syltetøy. Jeg kutter noen stenger, noen mynteblader, har i litt appelsinjuice, noen spiseskjeer sukker (ta i mer på slutten hvis den blir for sur) og småkoker en halvtimes tid. Ingenting er bedre enn nybakt brød med lunkent rabarbrasyltetøy. Mynta er min «secret ingrediens» som løfter rabarbra inn i himmelen.

img_5032-2.jpg

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: