Marokkansk Mojito-my(n)te på Cuba

Mynteblader og kokende vann med honning blir deilig drikke når den nordiske sommernatta krever pledd og ullgenser. Jeg kniper av de store bladene som har nye skudd i festet, så busker planten seg og vi kan kose oss med myntedrikke hele sommeren.

I min barndoms historiske hage var hestemynten den kuleste planta i blomsterbedet. De bustete knallrosa og mørkerøde blomstene skilte seg ut. Og bladene kneip vi av og hakket i sukker som godteri. Eplekaka duftet ekstra godt når den var krydret med myke blader fra eplemynten i grøftekanten. (Bloggen moseplassen.no har fine artikler om mynte).

Jeg bruker eksotisk Marokkansk mynte fra urtekrukka på verandaen når vi skal kose oss med favorittdrinken min; Mojito. Smaken er mer pepperaktig enn de nordiske søskenbarna som vokser vilt i grøfter og hager. For å lage Mojito trenger du rom, mynte, lime, sukker, soda og isbiter. Jeg har en fin oppskrift fra når mynten spirte i vår. Men egentlig bruker jeg bare å slumpe ingrediensene i en bolle. Det er digg å søte med kandissukker. Bitene gir litt godterifølelsen.

Jeg heller rom over mynteblader, lime og kandissukker og knuser det sammen for hånd.

Så heller jeg urtedrinken gjennom en trakt og ned i glassene. For å få ut smaken, skviser jeg bladene og limen skikkelig hardt ned i trakta. Til slutt «tynner jeg ut» den kraftige blandingen av rom, sukker, lime og mynte med boblende soda. Isbiter er et must.

Ernest Hemingway hadde Mojito som favorittdrink. Jeg skulle gjerne tatt en skål med forfatteren på en bar i Havanna og spurt om det er sant at han syntes at Mojito var en sikker kur mot skrivesperre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: