sjarmen med karmen

Grønn power!

«Jeg driver ikke med apartheid-hage». En god venn ble sur da jeg lukte bort blomstrende ugras i bedet. Han synes tistelen var kul og at løvetann lyste power. Når jeg fikk tenkt meg om så jeg blomstene i hans bilde – men tenkte med skrekk på hvordan de viljesterke plantene kom til å ta over sarte kultiverte hvite liljer og rosa akeleier. Nå foregår det en kamp mellom to tøffinger i en av kassene mine: Brennesle vrs. løpstikke. Begge er robuste nok til å ta over bedet, de er proppfulle av vitaminer og i sitt ess som matplanter nå om våren. Men bare den ene har lovlig opphold innafor pallekarmen. Påvirket av min kloke venn lar jeg fordommene mot den modige brennesla vike. Han får stå. Løpstikka dominerer uansett så mye i kassa at jeg allerede har flytta ut halve avlinga til løvetannenga langs garasjeveggen.

Oppskrift på brenneslesuppe

Jeg digger kokka Lise Finckenhagen. Hun mener brenneslesuppe alltid har en god story med på kjøpet. Sjekk lenka til hennes oppskrift på en av mine favorittsupper. Og jeg anbefaler noe få blader med løpstikke i suppa. Men pass på. Smaken av løpstikke blir lett overdøvende.

https://www.nrk.no/mat/brenneslesuppe-1.11055850

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: