Grønn power!

«Jeg driver ikke med apartheid-hage». En god venn ble sur da jeg lukte bort blomstrende ugras i bedet. Han synes tistelen var kul og at løvetann lyste power. Når jeg fikk tenkt meg om så jeg blomstene i hans bilde – men tenkte med skrekk på hvordan de viljesterke plantene kom til å ta over sarte kultiverte hvite liljer og rosa akeleier. Nå foregår det en kamp mellom to tøffinger i en av kassene mine: Brennesle vrs. løpstikke. Begge er robuste nok til å ta over bedet, de er proppfulle av vitaminer og i sitt ess som matplanter nå om våren. Men bare den ene har lovlig opphold innafor pallekarmen. Påvirket av min kloke venn lar jeg fordommene mot den modige brennesla vike. Han får stå. Løpstikka dominerer uansett så mye i kassa at jeg allerede har flytta ut halve avlinga til løvetannenga langs garasjeveggen.

Oppskrift på brenneslesuppe

Jeg digger kokka Lise Finckenhagen. Hun mener brenneslesuppe alltid har en god story med på kjøpet. Sjekk lenka til hennes oppskrift på en av mine favorittsupper. Og jeg anbefaler noe få blader med løpstikke i suppa. Men pass på. Smaken av løpstikke blir lett overdøvende.

https://www.nrk.no/mat/brenneslesuppe-1.11055850

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: