Ugras: En sjarmør utenfor og en banditt innafor

En løpstikke har tatt sats og spredt rota si gjennom fiberduken, og opp igjen på andre siden. Jeg er så sjarmert at herren får navnet Iver istedenfor ugras. Han får dominere de planlagte ringblomstene (de blomstra ikke i fjor,  men jeg skal prøve igjen).

Men innafor karmen har bandittene begynt å ta over spirer i torvbriketter og pallejord. Ugras er et nykomlinger i pallekassene. Sikkert frø fra i fjor, eller kanskje noen som er like tøffe som løpstikken? Så nå må jeg lære meg kjennetegn på ubudne gjester: Han som dominerer nå finner jeg ikke når jeg googler rundt om ugras. Jeg lar´n stå og ser om det er en svane eller en gribb. I søket etter hvem de spisse bladene med tagger tilhører fant jeg plantevernleksikonet. Skikkelig bra søketjeneste, lekker design og lærerikt!

Plantevernleksikon

Om tjenesten (info fra siden)

Plantevernleksikonet er en nettbasert tjeneste som omfatter informasjon om biologi og bekjempelse av skadegjørere, samt informasjon om en del nyttedyr. Plantevernleksikonet er gratis og uten forpliktelser for brukeren. Tjenesten er utviklet av NIBIO Divisjon bioteknologi og plantehelsePlantevernguiden er en integrert del av tjenesten. Drift, oppdatering og videreutvikling av Plantevernleksikonet finansieres av handlingsplanmidler fra Landbruksdirektoratet og kunnskapsutviklingsmidler fra Landbruks- og matdepartementet.

Målet med nettsiden er å nå ut med nyttig og relevant informasjon om biologi og bekjempelse av planteskadegjørere (ugras, sykdommer og skadedyr). Den gir også informasjon om biologien til en del nyttedyr av plantevernbetydning. Ta utgangspunkt i en kultur/vokseplass og finn relevante organismer, eller søk deg fram i organismeoversikten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: